Opinnot

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu on uusi työelämän innovaatiokorkeakoulu, joka toimii Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkossa. LAB tarjoaa koulutusta viidellä eri alalla: sosiaali- ja terveysala, tekniikka, liiketalous, hotelli-, ravintola- ja matkailuala sekä muotoilu, taide ja visuaalinen viestintä. LAB:in vahvuuksia ovat kiertotalous, design, innovaatiot sekä hyvinvointi. LABilla on n. 9 400 opiskelijaa ja se on Suomen kuudenneksi suurin ammattikorkeakoulu.  Ammattikorkeakoulun nettisivuille pääset tästä.

Opiskelijakunta KOE

KOE koostuu aktiivisista opiskelijoista, jotka haluavat tehdä opiskeluajasta parempaa. KOEn tehtävänä on varmistaa, että opiskelut sujuu mahdollisimman hyvin. KOE valvoo KAIKKIEN LAB-ammattikorkeakoulussa opiskelevien opiskelijoiden hyvinvointia, yhteisiä etuja sekä opetuksen laatua. Lisäksi tarjoaa myös erilaisia tapahtumia opiskelujen vastapainoksi, kuten liikuntatapahtumia sekä tietysti perinteisiä opiskelijabileitä. KOEn toimiston löydät LAB-ammattikorkeakoulun Lappeenrannan kampukselta tilasta 1095 eli aivan ensimmäisestä kerroksesta, ruokalan perältä.  

KOEN PALVELUT PÄHKINÄNKUORESSA
– Jäsenpalvelut (opiskelijakortit ja jäsenyysasiat)
– Koulutus- ja sosiaalipoliittinen edunvalvonta
– Tutorointi ja kansainvälisyysasiat
– Moveo liikuntapalveluneuvonta ja liikuntapassimyynti
– Vuoden isoimmat amk-opiskelijoiden tapahtumat
– Kampuksen kulkuluvat
– Löytötavarat
– Lautapelien ja urheiluvälineiden lainaus
– Sairaan värikäs ja nopee vyö!

KOEn nettisivuille pääset tästä.

Opiskelijan ohjaus

TUTORIT opastavat koulutusohjelmiin saapuvia uusia opiskelijoita alakohtaisesti. Tutorit ovat opiskelijan oppaita erityisesti opintojen alussa, jolloin usein uudelle opiskelijalle koulun lisäksi myös kaupunki on uusi. Tutor tutustuttaa uuden opiskelijan kouluun, opiskeluympäristöön sekä muihin opiskelutovereihin. Tutorointi on opiskelijakunta KOEn koordinoimaa toimintaa. Mikäli tutor käyttäytyy sopimattomalla tavalla tai muuten on jotain, mitä haluasit ottaa puheeksi, niin ota yhteyttä oman alasi päätutoriin tai suoraan KOEn tutoroinnista vastaavaan henkilöön.

TUTOROPETTAJA on jokaisen aloittavan ryhmän ohjaaja, jolta opiskelijat saavat apua ja tukea omiin opintoihinsa liittyen opintojen eri vaiheissa. Tutoropettajat toimivat yhteistyössä tutorien, opintoohjaajien ja muun henkilöstön kanssa. Ohjausta toteutetaan ryhmätunteina ja henkilökohtaisena ohjauksena

RYHMÄNVANHIN on jokaiselle ryhmälle valittu vastuuopiskelija, joka toimii yhdyshenkilönä ja tiedon välittäjänä opiskelijoiden, opettajien ja muun henkilökunnan välillä sekä opiskelijoiden edustajana erilaisissa kehittämisryhmissä.