Opiskelijahaalarit
Haalarit symboloivat korkeakouluelämää. Jokaisella opetusalalla on oman väriset haalarit, vaikka alojen värit vaihtelevat korkeakouluittain. Lappeenrannassa restonomiopiskelijan tunnistaa turkooseista haalareista.
Yleisesti ulkotapahtumissa haalareita näkee jopa muita pukeutumistapoja enemmän. Teemabileisiin ei kuitenkaan tule laittaa haalareita päälle, ellei pukukoodissa erikseen siitä lue (esim. DC naamiaiset + haalarit). Pidäthän myös mielessä, ettei haalareissa ole suotavaa esimerkiksi lähteä viihteelle opiskelijatapahtumien ulkopuolella. Jokaisella yökerholla on omat käytäntönsä haalareista.
Muuta hyödyllistä nippelitietoa haalareista:
- AMK-kulttuurissa on tapana, että haalareita pidetään päällä hihat lantiolle sidottuna.
- Vyön käyttäminen helpottaa haalarien pitämistä, jotteivat ne tipahda päältä vauhdissa.
- Lahjetta voi vaihtaa seurustelukumppanin kanssa ja hihaa kaverin tai sisaruksen kanssa.
- Haalarit pestään ainoastaan upottamalla ne Saimaaseen niin, että ne ovat puettuna omistajansa päälle. Haalareita voi tarvittaessa tuulettaa.
- Haalareihin voi merkkien lisäksi kiinnittää kaikenlaisia varusteita ja tehdä vaikka minkälaisia tuunauksia, mutta niitä ei saa poistaa.
- Huomioithan haalareita pukiessa, että LaGeR:in logo näkyy selässä
Haalareita voi ostaa ja sovittaa opiskelijakunnan toimistolla, jos paikalla on LaGeR ry:n edustaja. Haalareiden hinta vaihtelee vuosittain.
Huomioithan haalaria ostaessasi, että koon tulee olla normaalia kokoa hieman suurempi, sillä kylmällä ilmalla haalareiden alle tulee tarvittaessa mahtua myös lämpökerrastot. Myymme haalarikokoja XS-XL. Suosittelemme sovittamista ennen ostopäätöstä.
Haalarimerkit
Haalareihin kerätään merkkejä muistoksi opiskelijatapahtumista ja muista ihmisistä. Aktiivisen opiskelijan tunnistaa lukuisista tapahtumamerkeistä. LaGeR ry:n myymiä merkkejä voi tulla ostamaan KOEn toimistolta tai laittaa meille viestiä some-kanavissamme. Korkeakoulukulttuuriin kuuluu, että haalarimerkit tulee ommella haalareihin käsin. Niitä ei saa liimata tai silittää haalareihin, eivätkä ne saa peittää sponsoreiden logoja.
Fuksipisteläystäke
Fuksivuoden aikana kerätään pisteitä opiskelijakunnan fuksipisteläystäkkeeseen. Opiskelija voi kerätä pisteitä osallistumalla läystäkkeessä mainittuihin aktiviteetteihin, jolloin opiskelijakunnan tai opiskelijayhdistyksen aktiivi kirjaa pisteet. Nopeiten läystäkkeen täyttänyt fuksi palkitaan aktiivisuudestaan Wapun tienoilla. Läystäkkeen täyttämistä ei kuitenkaan tarvitse stressata, sillä pisteet kerääntyvät helposti opiskelun ja muun toiminnan ohella. Fuksivuosi on vain kerran elämässä, joten siitä kannattaa ottaa kaikki irti!